ACTUEEL

Scan gaat startende zorgondernemers helpen

De Legitimiteitscan moet startende zorgondernemers gaan helpen hun innovatieve vinding commercieel te laten slagen.

Contacten

De scan is ontwikkeld door de VU, Rabobank en Syntens. Innovatieadviseurs van Syntens en accountmanagers van de Rabobank kunnen met de scan het persoonlijke netwerk en de contacten van zorgondernemer met belangengroepen in kaart brengen om deze zo nodig bij te sturen.

Acceptatie

Het uitblijven van succes bij zorginnovaties is niet altijd het gevolg van falende zakelijke factoren zoals gebrekkige technologische haalbaarheid, een niet reële vraag vanuit de markt of te weinig efficiencyvoordelen. Juist het uitblijven van sociale acceptatie van belanghebbenden lijkt vaak van invloed te zijn op het falen van een zorginnovatie. Denk ook aan het winnen van vertrouwen van diverse  belanghebbenden in de complexe Nederlandse gezondheidszorg. Deze groep is zeer heterogeen: zorgverzekeringen, patiëntenverenigingen, zorgverleners maar ook steeds meer private partijen zoals financieringsmaatschappijen en vastgoedpartijen. Ook de verwachtingen met betrekking tot de innovatie zijn niet noodzakelijkerwijs hetzelfde. Sociale acceptatie samen met de zakelijke factoren lijken daarom een vereiste voor ondernemers om te kunnen starten en groeien.

Eind 2011

VU-onderzoekers gaan deze zomer enkele tientallen interviews afnemen en zeshonderd zorgondernemers een vragenlijst voorleggen. Hiermee worden legitimiteitstrategieën en verschillende sociale netwerkstijlen van startende ondernemers in de gezondheidszorg onderzocht om zo de scan te vervolmaken. De oplevering van de scan wordt eind 2011 verwacht.  

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

KptrdjLCUoUNcsjc

16 september 2012

Zef Hemel zegt:beste Alcuin, ik maak mijn blog op via Windows Live Writer. Die kun je gemakkelijk downaolden. Vervolgens via Google afbeeldingen zoeken naar het juiste plaatje, dit kopiebren en in Live Writer zetten. Heel simpel. Succes!, groet, Zef Hemel

Top