ACTUEEL

Antonius in conflict met GGZ Friesland

Antonius in conflict met GGZ Friesland

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek is in conflict geraakt met GGZ Friesland over de huur van ruimte in het ziekenhuis. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de kantonrechter van de rechtbank in Leeuwarden, meldt Medisch Contact.

De onenigheid is ontstaan nadat een einde kwam aan de samenwerking die sinds 1999 bestond tussen het ziekenhuis en GGZ Friesland in het aanbieden van psychiatrische zorg in de regio. Beide instellingen deelden een psychiatrische kliniek in het ziekenhuis. De samenwerking werd twee jaar geleden opgezegd door de GGZ. Het Antonius opende vervolgens een eigen psychiatrische afdeling met drie psychiaters en een opnamecapaciteit voor twintig patiënten.

Huurvoorwaarden

Het conflict ontstond toen GGZ Friesland een ruimte in het ziekenhuis wilde blijven huren op basis van de oorspronkelijke gunstige huurvoorwaarden, terwijl het Antonius de huur wilde verhogen en de opzegtermijn wilde verkorten. Daarop stapte GGZ Friesland naar de rechter.

Uitspraak rechter

De kantonrechter bepaalt nu dat de GGZ recht heeft om tegen de oorspronkelijke voorwaarden te blijven huren in het ziekenhuis totdat een akkoord wordt bereikt over een nieuwe huurovereenkomst. GGZ Friesland moet wel enkele gezamenlijk gebruikte ruimtes ontruimen, als gevolg van afspraken die in 2009 zijn gemaakt. ‘Dat dit tot grote problemen zal leiden – zoals door de GGZ betoogd – doet daar niet aan af’, aldus de kantonrechter.

Technische kwestie

Bestuursvoorzitter Wouter van der Kam van het Antonius Ziekenhuis benadrukt tegen Medisch Contact dat de huurkwestie niet heeft geleid tot verstoorde verhoudingen op de werkvloer. “Het betreft een technische kwestie, waarover een derde partij even uitspraak moest doen.” Volgens hem is de kwestie niet ten koste gegaan van de patiëntenzorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top