ACTUEEL

'Thermometer' maakt milieuwinst zichtbaar

Het Milieuplatform Zorgsector (MPZ) heeft samen met de Stichting Milieukeur (SMK) speciaal voor de zorgsector een Milieuthermometer ontwikkeld. Aan de hand van de thermometer kunnen zorginstellingen zien waar ze in hun facilitaire bedrijfsvoering milieuwinst kunnen halen.

Praktisch instrument

“Instellingen die met het systeem aan de slag gaan hebben een praktisch instrument in handen”, licht MPZ-directeur  Adriaan van Engelen de Milieuthermometer en het bijhorende certificatieschema toe. “Met het certificatie schema in de hand weet de instelling wat al geregeld is en wat verder nog te doen. Het geeft de richting aan en met de steun van de directie kan de afdeling Facilitair effectief aan de slag. Minder overleg, meer resultaat, en uiteindelijk ook nog kosten besparend.”

Keurmerk

Met de Milieuthermometer kan een zorginstelling niet alleen de milieuprestaties blijvend verbeteren, maar ook inzichtelijk maken voor personeel, cliënten en andere belanghebbenden zoals zorgverzekeraars. De criteria beslaan een breed scala aan onderwerpen waarop zorginstellingen milieuwinst kunnen behalen, zoals energie- en waterbesparende maatregelen, afvalpreventie en gevaarlijke stoffen. Voor het bronzen, zilveren en gouden niveau van de Milieuthermometer Zorgsector dient aan een oplopend aantal criteria te worden voldaan. Het gouden niveau van de Milieuthermometer is gekoppeld aan het officiële nationale keurmerk Milieukeur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top