ACTUEEL

Guus van Montfort wordt voorzitter ActiZ

Guus van Montfort wordt voorzitter ActiZ

Guus van Montfort is met ingang van 1 juni 2011 benoemd tot voorzitter van organisatie van zorgondernemers ActiZ. Hij volgt Han Noten op die dit voorjaar benoemd is tot burgemeester van Dalfsen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 mei hebben de leden ingestemd met de voordracht van Van Montfort door het bestuur.

Van Monfort

Van Montfort heeft veertig jaar ervaring in de zorg: in de cure en de care en zowel vanuit de aanbiederzijde als de kant van de verzekeraar. “Ik wil mijn deskundigheid, inzichten en ervaring graag ten nutte maken van de branche,” motiveert van Montfort zijn inzet voor het voorzitterschap van ActiZ.

Persoonsvolgende bekostiging

Van Montfort is groot voorstander van persoonsvolgende bekostiging. Dit bevordert niet alleen cliëntgericht en transparant werken maar is ook nodig om de zorg toekomstbestendig te maken. “De cliënten zijn nu anders dan dertig jaar geleden, het gaat nu om individualiteit, vrijheid, zelfstandigheid en regie in eigen hand houden,” stelt Van Montfort. “Dat vereist een ander systeem, waarin de bekostiging rekening houdt met die zelfstandigheid en regie van de cliënt.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joke Zwanikken -Leenders

21 mei 2011

Beste Guus,
Jaren geleden ,eerste college Economie in Tilburg,van jou

Al wat er boven bij gaat gaat er onder af! Denk aan patiënten die het zelf niet meer kunnen bepalen .

Wij wensen je veel succes als voorzitter ActiZ
Joke en Goos Zwanikken

Top