ACTUEEL

Thuishulpen ViVa! Zorggroep staken opnieuw

Thuishulpen ViVa! Zorggroep staken opnieuw

De thuishulpen van ViVa! Zorggroep staken vrijdag voor de tweede keer. Op 11 mei legden zij voor het eerst een dag hun werk neer uit protest tegen de plannen van hun werkgever. Deze zet hen onder druk om alsnog akkoord te gaan met de loonverlaging van twintig procent. Voor degenen die dit weigeren heeft ViVa! Zorggroep inmiddels collectief ontslag aangevraagd.

Staking

Vakbond Abvakabo FNV organiseert van vrijdagochtend een bijeenkomst voor de stakende thuishulpen in IJmuiden. Als ViVa Zorggroep de plannen ondanks de staking doorzet, zal Abvakabo FNV het collectief ontslag bij het UWV aanvechten. Een woordvoerster van Viva laat weten dat Viva geen stappen onderneemt "want staken is een recht". Volgens haar breekt Viva de staking niet. In overleg met de vakbond heeft de zorgaanbieder wel vervanging geregeld door inval- en uitzendkrachten in te schakelen voor de meest kwetsbare cliënten.

Loonverlaging

Inmiddels zijn ruim tweehonderd thuiszorgmedewerkers akkoord gegaan met de loonverlaging van twintig procent. Deze is ingegeven door de slechte financiële situatie van Viva Zorggroep. De zorgaanbieder verkeert al geruime tijd in zwaar weer.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 mei 2011

Viva word tijd dat jullie in je eigen zak gaan snijden en niet het geld bij je werknemers, die voor het geld moeten werken,ik vind dit gewoon weg onbeschofd gedrag wat jullie aan het vertonen zijn,jullie zouden zelf geld moeten inleveren,maar niet over lijken gaan,waar jullie zo goed in zijn.Hopen dat dit uit gaat komen,wie een kuil graaft voor een ander,valt er zelf in.

Top