ACTUEEL

Zorgmanager van het jaar: Emile Lohman

Emile Lohman, voorzitter van de raad van bestuur van Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen, is donderdag 2 april onderscheiden als zorgmanager van het jaar. In Amsterdam ontving hij de Zorgvisie Excellence Trofee.

Energieke bestuurder stelde orde op zaken

“De prijs gaat naar de zorgmanager die er op een energieke manier in is geslaagd om grote groepen mensen in een organisatie te overtuigen en in beweging te krijgen.” Aldus zwaaide juryvoorzitter Ruud Lapré, emeritus hoogleraar economie van de gezondheidszorg, Lohman lof toe. “In UMC St. Radboud heeft hij een imposant veranderproces in gang gezet. Hij is een manager die een lange staat van dienst heeft opgebouwd in de gezondheidszorg door klanten voorop te stellen.”

OLVG, KBB en NOS

Emile Lohman stelde na zijn aantreden in 2006 orde op zaken in Nijmegen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg had er het slecht functionerende hartcentrum gesloten. Eerder bestuurde Lohman het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en was hij directeur bij Koninklijke Bijenkorf Beheer en de NOS. Hij volgt bestuurder Claudia Zuiderwijk van Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum op als zorgmanager van het jaar. Jos de Blok van Stichting Buurtzorg Nederland en Anita Wydoodt van het Limburgse Orbis Medisch en Zorgconcern waren beide andere genomineerden voor de prijs

Skipr interviewt Emile Lohman

In het meinummer van Skipr verschijnt een indringend interview met Emile Lohman. Dezelfde editie bevat ook een profiel van genomineerde Jos de Blok. 
Lees verder op Zorgvisie over Emile Lohman zorgmanager van het jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top