ACTUEEL

BiOns start als nieuwe aanbieder thuiszorg

De van oorsprong Twentse thuiszorgorganisatie BiOns is gestart met het aanbieden van huishoudelijke hulp en andere zorgservice in Zwartewaterland en Staphorst. Dat meldt De Stentor.

Zelfstandige teams

BiOns gaat aan de slag met kleine zelfstandige teams van acht tot tien ervaren zorgverleners. Cliënten krijgen ook een vaste hulp toegewezen. Het concept doet aan dat van Buurtzorg denken. Daarop is het niet gebaseerd, zegt Monique Bakker die samen met Trees Zwienenberg initiatiefnemer van de nieuwe thuiszorgaanbieder is. “De vergelijking gaat wel op voor het principe om de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie te beleggen”.

Service

Volgens Zwienenberg en Bakker zijn zelfsturende kleine teams aantoonbaar succesvol in de thuiszorg. "Onze cliënten vinden een vaste en vertrouwde hulp heel belangrijk en onze medewerkers vinden het prettig om zelf te kunnen bepalen hoe ze hun werk uitvoeren. Waarbij ons voor ogen staat dat hulp in de huishouding op elk gewenst moment mogelijk is en gebeurt op de manier zoals de cliënt het wil", vertellen Bakker en Zwienenberg. Naast hulp in het huishouden biedt BiOns ('Bij Ons') ook andere servicediensten aan. "Dan moet je denken aan boodschappen doen, klusjes klaren, maaltijdservice en we kunnen zelfs de tuinman regelen."

BiOns wil het aanbieden van huishoudelijke hulp graag verder uitbreiden in de regio. In de volgende aanbestedingsronde van de gemeenten dingt zij mee.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top