ACTUEEL

Zwijgplicht personeel Winnersway strijdig met wet

De zwijgplicht die de in opspraak geraakte verslaafdenopvang Winnersway oplegt aan zijn medewerkers is waarschijnlijk nietig. Medewerkers kregen contractueel zwijgplicht opgelegd nadat ze de opvang beschuldigd hadden van het doorsluizen van geld naar een pinksterkerk. Volgens PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker is de zwijgplicht ‘strijdig met het arbeidsrecht’.

Doorsluizen AWBZ-gelden

Ex-medewerkers beweren dat de opvang geld doorsluist naar de pinksterkerk Outreach Center Nederland (OCN). Bussemaker noemt de voorwaarden in het contract ‘buitensporig’. Bussemaker wacht met verdere conclusies op het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), meldt het Leidsch Dagblad.

Boete van 10.000 euro

Volgens het contract dat de medewerkers moeten ondertekenen, hangt hen een boete van 10.000 euro boven het hoofd als ze ooit met iemand over hun werkgever praten. Verder mogen ze levenslang niets ondernemen dat Winnersway op enige wijze schade berokkent, meldt het Leidsch Dagblad. Ook mogen ze volgens de krant na vertrek bij de opvang een jaar lang niet bij een andere opvang werken binnen een straal van honderd kilometer van Winnersway.

AWBZ-instelling

De Kamer vraagt om duidelijkheid over het doorsluizen van AWBZ-gelden. Opvallend is dat Winnersway afgelopen december nog erkend is als AWBZ-instelling, aldus het ANP. Dit betekent dat de instelling zorg mag leveren die uit de volksverzekering AWBZ betaald wordt. Ook het zorgkantoor, dat verantwoordelijk is voor het verdelen van de AWBZ-budgetten, doet nu onderzoek naar de organisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top