ACTUEEL

Vijf Betuwse zorgcentra gaan samen in zorgcentrale

Vijf Betuwse zorgcentra gaan samen in zorgcentrale Vijf zorgcentra in de Betuwe bundelen hun krachten in de ontwikkeling van een zorgcentrale. De bestuurders van Zorgcentra de Betuwe, Stichting Pleyade, Driegasthuizengroep, Zorgcentrum St. Jozef en Zorgcentra Betuweland tekenden onlangs een intentieverklaring voor nauwe samenwerking. Dat schrijft dagblad De Gelderlander.

Hulp op afstand

De zorginstellingen richten zich met name op kwetsbare ouderen in het gebied tussen Arnhem en Culemborg. Zorgbehoevenden staan via de centrale in verbinding met een zorgcentrum. De cliënt kan thuis of in een verpleeghuis hulp op afstand krijgen met behulp van audio en video.

Doorontwikkelen

De betrokken instellingen gaan stapsgewijs doorontwikkelen. Piet Jonkergouw van Stichting Pleyade noemt in De Gelderlander het verbeteren van de infrastructuur de eerste stap. "We willen spelenderwijs mogelijkheden van de zorgcentrale ontdekken. Dat maakt de kans op succes groter dan wanneer je doelstellingen volledig afbakent. Bovendien verdwijnt de exclusiviteit."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top