ACTUEEL

'Gehandicapten verliezen werk door kabinet'

Vele duizenden gehandicapten zullen hun werk verliezen als de plannen van het kabinet doorgaan. Daarvoor waarschuwt directeur Greet Prins van de stichting Philadelphia, een instelling voor gehandicaptenzorg, dinsdag in de Volkskrant. Een woordvoerder heeft haar uitspraken bevestigd.

Wajong, AWBZ en Wmo

Prins voorziet dat de groep niet alleen wordt getroffen door bezuinigingen op de sociale werkplaatsen, maar ook op de Wajong, een soort WAO voor jongeren, de AWBZ die de zorg betaalt voor onder anderen gehandicapten, en de Wmo, de regeling voor begeleiding en verzorging via gemeenten.

Geen baan

Greet Prins voorziet dat de herkeuring van veel jonge gehandicapten ertoe zal leiden dat ze hun uitkering verliezen. Ze moeten dan een baan zoeken terwijl veel werkgevers niet op hen zitten te wachten, stelt Prins. Datzelfde geldt voor de mensen die hun baan via de sociale werkplaats door de bezuinigingen kwijtraken. Veel mensen werken via de sociale werkplaats onder begeleiding bij 'normale' bedrijven. Prins verwacht dat veel gehandicapten zonder die extra steun zich op de werkvloer niet kunnen handhaven. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

terlouw

25 mei 2011

Goed dat mevrouw Prins, in navolging van ouder-en clientenorganisaties in de sector verstandelijk gehandicapten, de kat de bel aanbindt.
Gaat het niet om politieke keuzes?
Mogelijk dat mevrouw Prins met haar ongetwijfeld ruime netwerk in CDA kring(oa de heer Brinkman) enige invloed kan uitoefenen.
Andere tip: bel de voorzitter van de VGN,mevrouw Dupuis, vooraanstaand VVDster en beoogd senaatsvoorzitter


Top