Finance

Orbis mogelijk betrokken bij fraudezaak

Orbis Medisch Centrum is mogelijk zijdelings betrokken bij de geruchtmakende fraudezaak rond wegenbouwer Janssen de Jong Infra. Dat meldt dagblad De Limburger. De rijksrecherche onderzoekt of de Sittardse gemeenteambtenaar Ton B. wegenbouwer Janssen de Jong Infra heeft bevoordeeld bij de aanleg van de parkeerplaats voor het personeel van het nieuwe Orbis-ziekenhuis in Sittard. Ton B. (58) werd eind maart aangehouden op verdenking van corruptie. Net als enkele andere ambtenaren wordt hij ervan verdacht Janssen de Jong Infra vertrouwelijke informatie te hebben verschaft over aanbestedingen voor werk aan wegen.

Onderhandse gunning

De parkeerplaats voor het personeel van Orbis werd onderhands aan Janssen de Jong Infra gegund. Vanwege de vereiste haast werd de klus ter waarde van een half miljoen euro niet openbaar aanbesteed. 
De rijksrecherche is bezig met een lijst van alle projecten die Janssen de Jong Infra in Sittard-Geleen sinds 2005 heeft gekregen. In het kader van het onderzoek zijn zeker twintig verdachten aangehouden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top