ACTUEEL

'MCA moet vertrouwen terugwinnen'

De medische staf van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) gaat er alles aan doen om het vertrouwen van de patiënt terug te winnen. Dat zegt voorzitter Alexander Lopes Cardozo in het Noord-Hollands Dagblad. De afgelopen maanden heeft het MCA om uiteenlopende redenen 130 operaties moeten uitstellen. Mede hierdoor staat het ziekenhuis er niet goed op bij het publiek. Eind vorig jaar lekte een onderzoek uit waaruit bleek dat de helft van het personeel een behandeling in het eigen ziekenhuis zou afraden. Daarnaast heeft het ziekenhuis onlangs een bestuurscrisis doorgemaakt.

Op zichzelf staand probleem

Lopes Cardoso bestrijdt dat  het uitstellen van operaties en de bestuursperikelen met elkaar samen hangen. “Dit probleem staat helemaal op zich en is geen onderdeel van een groter geheel', aldus Lopes Cardoso in het Noord-Hollands Dagblad.
Lopes Cardozo spreekt in de krant zijn verontschuldigingen uit voor het uitstellen van operaties. “Gelukkig hebben we met kunst- en vliegwerk 100 procent van de spoedoperaties zelf kunnen doen”, aldus Lopes Cardozo. “Ook hebben we geen enkele acute patiënt naar een ander ziekenhuis moeten doorsturen.'' 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top