ACTUEEL

Voormalig MCA-top toucheert één miljoen euro

Drie vertrokken bestuurders van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) toucheerden vorig jaar gezamenlijk ruim één miljoen euro. Dit meldt Medisch Contact op basis van de onlangs gedeponeerde jaarverslagen van MCA en het Gemini Ziekenhuis.

Regeling

De ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder hebben de afgelopen jaren een onstuimig fusietraject doorlopen, met een bestuurscrisis als gevolg. Ondanks zijn vertrek begin 2009 blijkt voormalig bestuursvoorzitter Hans Kedzierski in 2010 nog een inkomen van ruim 210.000 euro te hebben genoten. In Medisch Contact spreekt een woordvoerder over ‘een regeling die tot oktober 2010 financiële consequenties heeft gehad voor het MCA’. Hoewel Kedzierski begin 2009 opstapte, verdiende hij ook in dat jaar bijna een kwart miljoen euro. Sinds maart 2009 is hij bestuursvoorzitter van GGZ Friesland.

Interim

Kedzierski’s opvolger ad interim Frits van den Broek verdiende gedurende de acht maanden die in 2010 hij voor het MCA werkte ruim drie ton. In 2009 bedroeg zijn bezoldiging 343.000 euro. Van den Broek, die in augustus werd opgevolgd door Harry Luik, is tegenwoordig interim-bestuurder van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse.

Ontslagvergoeding

De beloning van de in september vertrokken bestuurder Freek Korver staat vermeld in het separaat gedeponeerde verslag van fusiepartner Gemini. In de negen maanden die Korver in 2010 voor het ziekenhuis werkte, verdiende hij een inkomen van 165.000 euro. Daarnaast kreeg hij een ontslagvergoeding van meer dan 330.000 euro. Met onkostenvergoeding en werkgeversbijdragen kwam zijn totale inkomen vorig jaar ruim boven de vijf ton. Korver werkte na zijn vertrek uit Den Helder een half jaar als interim-bestuurder bij het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Sinds begin deze maand leidt hij De Tjongerschans in Heerenveen. In totaal was het MCA/Gemini in 2010 aan de beloningen van Kedzierski, Van den Broek en Korver 1.041.694 euro kwijt.

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 mei 2011

Durven die heren met onwaarschijnlijk fantastische managementvaardigheden dat ook aan de verpleegkundigen en schoonmakers te vertellen op de werkvloer.. Die ondervinden zeker even hoge werkdruk als die managers die het zo ontzettend zwaar hebben.

Enig inlevingsvermogen in de rest van de Nederlandse beroepsbevolking en het sentiment wat daar leeft omtrent zakkenvullers hebben ze, zoals zoveel 'top managers' absoluut niet.

Dus meneer Kedzierski, van der Broek en Korfer u leest dit natuurlijk en belt gelijk even met de communicatieadviseur over hoe om te gaan met zo'n delicate kwestie. Een goed advies ga eens een weekje meelopen met de schoonmakers op de werkvloer en stort het teveel betaalde salaris gewoon terug. Ook u weet wat redelijk is mag ik hopen...

Anoniem

27 mei 2011

Pure diefstal. Maar niet alleen die bestuurders het gejatte bedrag terug laten betalen, ook de idioten die dit zo met hun afgesproken hebben een flinke oplaawaai verkopen. Deze lui stelen mijn ziektekostenpremie, asociaal gedrag heet dat, ongelooflijk dat men dit soort tuig nog op andere plaatsen een aanstelling geeft.

Anoniem

27 mei 2011

deze katers hebben 18 levens, elke keer vullen ze hun zak ergens , doen alsof ze dood zijn en duiken kort daarna weer elders op om daar de boel te verzieken op een dusdanige manier dat ze weer in aanmerking komen voor een zak geld.
Alle RvT's die deze katers aanstellen zouden aansprakelijk gesteld moeten worden voor wanbeleid.

Anoniem

31 mei 2011

Deze slimme types lachen ons als klootjesvolk uit en behoren tot een eigentijdse oligarchie, ze spelen elkaar de baantjes toe.

Nationaliseren die gezondheidszorg !

Top