ACTUEEL

Bestuurscrisis kost Tjongerschans tonnen

De drie maanden die Dick van Goor vorig jaar optrad als interim-bestuurder van de Tjongerschans, hebben het ziekenhuis uit Heerenveen 137.725 euro gekost. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Tjongerschans gisteren heeft gepubliceerd.

Medisch Contact meldt dat Van Goor de eerste vier maanden van dit jaar ook nog als bestuurder ad interim fungeerde. Uitgaande van de uitgaven in 2010 kostten de zeven maanden dat Van Goor het ziekenhuis heeft geleid in totaal ruim 321 duizend euro.

Verloren vertrouwen

De bestuurder trad eind september aan nadat de raad van toezicht erin was geslaagd om bestuurder Ruud Beijers de deur uit te werken. Beijers moest wijken nadat de raad van toezicht van het ziekenhuis, als gevolg van een tegen hem lopende strafzaak in het kader van een privékwestie, het vertrouwen in hem was verloren.

Financiële consequenties

Volgens het jaarverslag is met Beijers een ‘oplossing in der minne getroffen’. In het bezoldigingsoverzicht staat geen ontslagvergoeding vermeld. Maar uit navraag bij de secretaris van de raad van bestuur, Tjeerd Rijpma, blijkt dat Beijers’ vertrek wel degelijk nadelige financiële consequenties voor het ziekenhuis heeft.

Niet klaar

Bovendien is de Tjongerschans financieel nog niet van Beijers af, laat Rijpma het ledenblad van de KNMG weten. ‘De verwachting is dat er als gevolg van de gemaakte afspraken ook in 2011 nog een deel zal moeten worden betaald.’

1 Reacties

om een reactie achter te laten

YeCzntasD

9 juni 2011

That?s really shwred! Good to see the logic set out so well.

Top