ACTUEEL

Agendia mikt op 75 miljoen bij beursgang

Het biotechnologiebedrijf Agendia mikt bij de geplande beursgang in Amsterdam op een opbrengst van 75 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dat diagnostische testen op het gebied van kanker ontwikkelt maandag bekend.

Een derde

Het bedrijf is actief in Nederland en de Verenigde Staten en heeft circa 100 medewerkers. Tot de huidige aandeelhouders behoren onder meer Gilde Healthcare, ING, Van Herk en de oprichters. Na de beursgang zal ongeveer een derde van de aandelen verhandelbaar zijn op Euronext Amsterdam. Volgens bestuursvoorzitter Bernhard Sixt zal geen van de bestaande aandeelhouders stukken verkopen. Van Herk is nu de grootste aandeelhouder met een belang van 29 procent. ING heeft 16 procent, Gilde bezit 14 procent en Breedinvest 9 procent.

Tests

Agendia werd opgericht in 2003. Het bedrijf brengt een set van vier tests op de markt waarmee bekeken kan worden of kankerpatiënten baat hebben bij hormoon- dan wel chemotherapie of andere behandelingen. De voornaamste concurrent is volgens Sixt het Amerikaanse Genomic Health. (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top