ACTUEEL

Marcel van Woensel in bestuur Proteion

Marcel van Woensel in bestuur Proteion

Na zijn afscheid als vice-voorzitter bij zorgorganisatie Laurens in Rotterdam treedt Marcel van Woensel per 15 augustus toe tot de raad van bestuur van Proteion Thuis in Noord-Limburg. Hij volgt Marcel Wijers op als bestuurslid. Weijers neemt op 9 september na 34 jaar afscheid van Proteion. Bij Laurens komt er geen opvolger voor Van Woensel; het bestuur gaat tweehoofdig verder.

Strategie

Van Woensel gaat zich samen met bestuursvoorzitter Wiel Ploegman inzetten voor het strategisch beleid van de Limburgse zorgorganisatie. Van Woensel ziet vooral een uitdaging in de aanpak van de arbeidsmarktproblematiek in de zorg. Dit speelt in Rotterdam, maar zeker ook in Limburg.

Marcel van Woensel

Marcel van Woensel is sinds 2008 vice-voorzitter van Laurens, een grote aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken. Hij is zo'n zeven jaar verbonden aan Laurens en zijn rechtsvoorgangers. Vanaf 2004 was hij bestuursvoorzitter van de Rotterdamse zorgaanbieder Zorg Compas, waarna hij heeft vormgegeven aan de succesvolle fusie tot Laurens in de periode 2008-2010.  
Van Woensel heeft ruim 25 jaar ervaring in het management van zorgorganisaties. Hij heeft een opleidingsachtergrond in de bedrijfskunde en geneeskunde.

Nevenactiviteiten

Naast zijn functie in het bestuur van Laurens vervulde hij onder meer de positie van voorzitter bij regionale VVT-brancheorganistie Conforte in Rotterdam en is hij lid van de onderhandelingsdelegatie CAO VVT.

Bekijk het teamwork van Marcel van Woensel en Ids Thepass in Skipr magazine

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top