ACTUEEL

Artsen vragen aandacht voor stralingsrisico's

De politiek en de gezondheidszorg moeten maatregelen nemen om de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen. Deze oproep doen vijftig Nederlandse artsen. Zij ondertekenden een appel van het Nationaal Platform Stralingsrisico's. Het platform, dat het publiek bewust wil maken van de vermeende gezondheidsrisico's van mobiele telefoons en andere apparaten, maakte dit zondag bekend.

Maatregelen nemen tegen blootstelling

Toename aandoeningen

Volgens de ondertekenaars is sprake van een algemene toename van chronische aandoeningen, zoals chronische hoofdpijn, moeheid en slaapstoornissen. Zij brengen dat in verband met “de explosieve toename van stralingsbelasting in de leefomgeving”, onder meer via mobiele telefoons, zendinstallaties en elektrische huishoudelijke apparatuur. Het appel wordt volgende week gepresenteerd in Den Haag.

Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad stelde recent in een rapport dat niet de daadwerkelijke straling van mobiele telefoons en andere apparatuur, maar de veronderstelling eraan te worden blootgesteld leidt tot gezondheidsklachten. De Gezondheidsraad adviseert parlement en regering over wetenschappelijke vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

9 april 2009

Iets soortgelijks:Ik werkte 2 jaren met laptop op mijn schoot, kreeg huidirritaties (jeuk, rode plekken) op borst en rug en zelfs op een delicaat uitstekend lichaamsdeel onder mijn navel... Geen idee waar"het vandaan kwam. Antihystaminica gekregen, dat hielp een klein beetje.Op een gegeven moment hoorde ik via via over 2 mensen die dezelfde klachten hadden. Zij gaven aan dat het aan de laptop moest liggen. Heb die vervolgens ingepakt (voor zover mogelijk) met aluminium folie en daarnaast ook folie deels op mijn lijf. En jawel hoor: na 2 dagen ergste klachten weg, na 2 weken mijn huid weer helemaal gaaf, alle klachten weg!In USA wordt gewaarschuwd tegen hybride auto's: de straling die bij het opladen vrijkomt is schadelijk, met name voor kleine kinderen die op de achterbank zitten

Anonym

29 oktober 2010

Voor echte informatie kijkt iedereen op : www.stopumts.nl

Top