ACTUEEL

Diabetici worstelen meer met gewicht dan met prik

Mensen met diabetes type 2 hebben meer moeite met hun gewicht dan met het injecteren van insuline. Dit blijkt uit een onderzoek van farmaceutisch bedrijf Novo Nordisk onder vijfhonderd patiënten met suikerziekte. Voor de meesten is elke kilo die eraan komt, er een te veel.

Angst voor hypo

Niet aankomen is voor velen moeilijk, omdat bijna tweederde van de patiënten hypo's probeert te voorkomen door te eten. Bovendien komen zij aan door de insuline. De helft van de ondervraagden is bang voor een te laag bloedsuiker (hypo). In Nederland hebben 900.000 mensen diabetes, van wie 800.000 met type 2. (ANP)

Website 'Kijk op diabetes'

Om de ziekte vroeg op te sporen, is deze week is de nieuwe website Kijk op Diabetes gelanceerd. De website attendeert 45-plussers op de risico's om suikerziekte te krijgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een gezonde leefstijl de kans op diabetes type 2 met de helft kan verminderen.

Test

Op de site staat een speciale test. “Vroege opsporing van diabetes is belangrijk om complicaties voor te zijn. Bij een verhoogd risico kunnen mensen zelf veel doen om de kans op ziekte te verkleinen”, aldus een woordvoerster van de Nederlandse Diabetes Federatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top