ACTUEEL

Bestuurder René van de Kieft verlaat PGGM

Financieel directeur René van de Kieft (45) verlaat per 1 september pensioenuitvoerder PGGM.  Van de Kieft, tevens lid van de raad van bestuur, vertrekt om persoonlijke reden. Hij wil, na tien jaar werkzaam geweest te zijn bij PGGM, zich elders verder ontplooien. Dit gebeurt volgens een woordvoerder van PGGM op vrijwillige basis.

Jaarsalaris als vertrekpremie

Van de Kieft krijgt een jaarsalaris van 250.000 euro mee  als vertrekpremie. Een dergelijke afspraak valt binnen de code-Tabaksblat, aldus PGGM. De code is opgesteld als richtlijn voor verantwoord ondernemen. PGGM heeft nog geen opvolger voor Van de Kieft.

Resultaten

Van de Kieft was binnen PGGM verantwoordelijk voor Finance&Control, Operations en IT. Daarnaast was hij betrokken bij de splitsing van beleid en uitvoering. Dit leidde tot het ontstaan van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en uitvoeringsorganisatie PGGM.

Fonds

Zowel PGGM als Zorg en Welzijn verkeert in zwaar weer. De dekkingsgraad van het fonds is door verliezen op beleggingen gedaald naar 92 procent. Het minimaal vereiste niveau is 105 procent. Als gevolg hiervan worden de pensioenen dit jaar niet geïndexeerd. Verder zien bestuursleden van PGGM volledig af van hun variabele beloning over 2008.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top