ACTUEEL

VWS stopt financiering STIVORO

De overheid stopt vanaf 2013 de financiering van STIVORO voor tabaksontmoediging. Deze maatregel komt bovenop het besluit om stoppen-met-rokenprogramma’s per 2012 uit het pakket te halen.

Projectsubsidies

Na het uitbrengen van de gezondheidsnota ontving STIVORO een brief van VWS over de financiële gevolgen voor de instellingssubsidie en tabaksontmoediging. Daarin werd medegedeeld dat de subsidie voor STIVORO  in 2012 met 5 procent, in 2013 met 25 procent en in 2014 met 50 procent zal worden gekort. De consequenties voor de projectsubsidies voor tabaksontmoediging werden daarin niet vermeld.

Trimbos

In een toelichtend gesprek met het ministerie van VWS bleek dat VWS alle subsidies voor tabaksontmoediging die nu voor STIVORO beschikbaar zijn per 2013 stop zal zetten. De subsidie voor evidence based projecten voor tabaksontmoediging brengt VWS per 2013 onder bij het Trimbos Instituut. Het is de bedoeling dat deze programma’s onderdeel worden van programma’s voor 'middelengebruik' die nog nader gedefinieerd moeten worden.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 juni 2011

Ik snap dit niet. Eerst subsidiëren ze de boel en worden zelfs stoppen-met-roken-cursussen vanuit het basispakket vergoed. Minder subsidie..nou okee dan maar..maar helemaal stoppen is wel erg kras. Dit is toch vernietiging van investeringen die er in het verleden gedaan zijn.

Anoniem

18 juni 2011

In Australië wordt onze minister Schippers door de tabaksindustrie genoemd en geroemd als voorbeeld van hoe het moet. Ik ben benieuwd wat de banden van dit kabinet met de tabaksindustrie zijn. Hans Hillen is vast niet de enige die betaald is voor zijn advieswerk voor deze foute industrie en dat niet heeft opgegeven.

Top