ACTUEEL

Seh-verpleegkundigen Delfzicht vrezen voor kwaliteit

Verpleegkundigen van de spoedeisende hulp (seh) van het Delfzicht Ziekenhuis vrezen dat veiligheid en de kwaliteit van de spoedzorg door de bezuinigingen gevaar loopt. Dat schreven ze in een brief aan RTV Noord.

Het ziekenhuis maakte onlangs bezuinigingsplannen bekend. Het Delfzicht Ziekenhuis wil de seh en de afdeling cardiologie combineren. De verpleegkundigen vrezen dat daardoor ’s avonds en ’s nachts nog maar een gediplomeerd verpleegkundige aanwezig zal zijn. Daarmee komt de kwaliteit en de veiligheid van de zorg in het geding.

Gesprek

Het ziekenhuis stelt echter dat er voldoende geschoolde verpleegkundigen in de nachtdienst zullen werken. Er zal inderdaad één gekwalificeerd seh-verpleegkundige ingezet worden, maar die wordt bijgestaan door een basisverpleegkundige en een ic-verpleegkundige. Binnenkort heeft het ziekenhuis een gesprek met de betrokken verpleegkundigen.

Specialisten

Eerder reageerden ook al de specialisten negatief. Zij eisen dat de spoedeisende hulp en de operatiemogelijkheden in Delfzijl in stand blijven. Ook zij maakten dat via de regionale omroep bekend.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

xXiwxqLQkOacHQODV

7 maart 2012

Check mijn (hele lange) comment. Alleen moet jij dan dus niet 1500 rocalieebn eten, maar door een combinatie van de juiste voedingsmiddelen boven de 2000 rocalieebn (is de hoeveelheid om juist op gewicht te blijven) gaan zitten een tijdje. Ik zou rustig aan doen, en beginnen met 2200 rocalieebn. Ga niet de hele dag taartjes eten ofzo, want misschien kom je wel aan daarvan, maar (1) op de verkeerde plaatsen (buikvet > heel ongezond), (2) misschien denk je niet aan te komen, maar sla je toch ongemerkt veel vet op rond je organen (wederom heel gevaarlijk), en (3) je maakt je lichaam er ziek mee. Kies de juiste combinatie van voedingsstoffen en eet daar dan meer van op een dag, verdeeld over zes maaltijden. Meer' hoeft overigens geen grotere porties te zijn. Je kunt ook kiezen voor producten die meer eigenschappen of rocalieebn bevatten zonder daadwerkelijk ook groter te zijn (denk aan een banaan vs een appel).

Top