ACTUEEL

Website adviseert ggz-patiënten over rechten

Ggz-cliënten kunnen voortaan online informatie en advies krijgen over hun rechten in de zorg. Sinds 2 april  bestaat hiervoor de website pvp-online.nl. Zo kunnen meer mensen gebruik maken van de diensten van Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg, die de site beheert. De website is gebouwd met steun van ZonMw.

Vraag en antwoord

De website pvp-online.nl geeft antwoord op vragen en klachten van cliënten in de ggz. Verder geeft de site praktische voorbeeldbrieven. Pvp-online.nl richt zich vooral op ambulante cliënten in de ggz; mensen die niet zijn opgenomen in een instelling. Wel opgenomen cliënten kunnen voor vragen of klachten rond hun rechten ook terecht bij de patiëntenvertrouwenspersoon in hun instelling.

Thema's

De meest gestelde vragen aan patiëntenvertrouwenspersonen (pvp-en) gaan over privacy, dossier, opname en klachten indienen. Deze worden op de site beantwoord. In de toekomst komen ook andere thema’s aan de orde.

Website en onderzoek

ZonMw subsidieert het project in het kader van het traject Zorg voor Beter - Invoeren van Innovaties in de Care. Ggz-cliënten hebben geadviseerd bij het ontwikkelen van de site. Met de website pvp-online.nl onderzoekt de Stichting PVP of er werkelijk meer cliënten worden bereikt als de informatie op internet op een toegankelijke manier wordt aangeboden.

Stichting PVP

Stichting PVP zorgt ervoor dat cliënten in de zorg onafhankelijk advies, informatie en ondersteuning krijgen bij het handhaven van hun rechten. De vertrouwenspersonen werken in zorginstellingen, maar zijn in dienst van de stichting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top