ACTUEEL

KPMG en Plexus bundelen krachten

KPMG en Plexus  bundelen krachten

KPMG en Plexus gaan hun krachten bundelen. Door de zorginhoudelijke kennis van Plexus en de financiële expertise van KPMG te combineren hopen de twee partijen bredere, integrale adviestrajecten te kunnen begeleiden om zo een leidende positie op de zorgadviesmarkt te verwerven.

Brede propositie

“Of het nu om portfolio-analyse of zorginkoop gaat, de combinatie van enerzijds kosten en financiën en anderzijds de inhoud en organisatie van de zorg wordt steeds belangrijker”, licht partner en senior adviseur Marc Berg van Plexus de krachtenbundeling toe. “Wij merken dat klanten steeds vaker om die bredere propositie vragen.  Ik denk ook dat organisaties in de zorg die deze twee aspecten weten te verenigen het verschil gaan maken in de zorg.”
Het samengaan met KPMG biedt daarnaast de mogelijkheid tot internationale profilering. “Nederland heeft het buitenland voor wat betreft de organisatie van de zorg echt iets te bieden”, zegt Berg. “Maar als nationale speler hebben we daar de kanalen niet voor, terwijl KPMG van oudsher een sterk internationaal netwerk heeft.”

Kracht

Volgens Berg zijn de economische crisis en slinkende marges in de adviesbranche geen punt van overweging geweest bij het samengaan. “Deze samenwerking is ontstaan uit een positie van kracht”, aldus Berg. “Zowel Plexus als KPMG hebben financieel de wind onder de vleugels, dus er is beslist geen sprake van indekken voor zwaar weer.”

Adviespoot

KPMG Health zal bestaan uit een netwerk van 200 professionals, die volledig of grotendeels werkzaam zijn voor cliënten in de zorg. KPMG Plexus, de adviespoot binnen KPMG Health, zal circa 65 mensen omvatten. Het merendeel van hen is nu nog verbonden aan Plexus. Mede daarom wordt de oorspronkelijke locatie van Plexus, Breukelen, naast Amstelveen behouden als zetel voor de activiteiten van KPMG Health.

Wouter Bos

KPMG Health wordt geleid door Wouter Bos. Erik Jan Vlieger, de managing partner van Plexus, gaat leiding geven aan de adviestak van KPMG Health (KPMG Plexus). Mariska van de Luur blijft verantwoordelijk voor de audit activiteiten in de zorg en Vincent Dielwarth is het eerste aanspreekpunt van KPMG Meijburg & Co  voor belastingadvies in de zorg.

Gemengde teams

Het samenwerkingsverband is medio juni van start gegaan. Dat betekent dat KPMG en Plexus samen optrekken richting de markt en met gemengde teams opdrachten uitvoeren. De komende maanden wordt de samenwerking verder uitgewerkt. De formele integratie, middels de overdracht van de aandelen van Plexus aan KPMG en het opereren van Plexus onder de nieuwe naam KPMG Plexus, vindt plaats op 1 oktober 2011. 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 juni 2011

Hoe zien die voordelen eruit? Beide organisaties blijven geografisch gescheiden. Naar alle waarschijnlijkheid is het belangrijkste voordeel dat er nu een contract kan worden afgesloten voor een breed palet aan diensten. Maar is dat nu een voordeel? Gaat het tarief dan omlaag? Ik denk het niet. Ik voorzie vooral een toenemende afhankelijkheid. Dat is goed voor KPMG, maar voor de klant niet. Maar wie ben ik. De adviseurs van KPMG zullen het wel beter weten...

Anoniem

21 juni 2011

Een belangrijke overweging zal geweest zijn dat met deze overname de 'oude partners' van Plexus goed kunnen cashen. En verder geen zorgen meer hebben over de toekomst van het bedrijf.

Anoniem

21 juni 2011

@ #2 (van #1). Ja je zult wel gelijk hebben. Een aantal partners waren hun passie kwijt. Een koper vinden is dan meestal moeilijk omdat de partner de relaties heeft, en als hij/zij vertrekt dan is het niet vanzelfsprekend dat de relaties opdrachten blijven verstrekken. In dit geval hebben de oude partners dus goede zaken gedaan.

onrXKKjhs

28 mei 2012

nonamepaul ??:This will make my experience much more enaybjole.Furthermore, and I can get away with saying it here rather than being slapped down by an over-officious moderator, the criticism you get from people on a well-known forum beggars belief. Many of those people give the entire community an awful, old man, elitist club-feel.Anyway, good luck to you with this. It'd be great if you could make the score hideable while driving in career mode, that's my only request!

Top