ACTUEEL

Staatssecretaris spreekt op pgb-protest

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) spreekt donderdag de mensen die tegen haar beleid demonstreren toe. Op het Plein in Den Haag worden naar schatting ruim 1000 mensen verwacht die tegen de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) protesteren.

Uitzending debat

Naast de staatssecretaris komen zoals het er nu naar uitziet ook onder anderen Jolande Sap (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) spreken. Het debat over het pgb dat donderdagmiddag in de Tweede Kamer is, wordt rechtstreeks op een groot scherm uitgezonden.

PGB

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een soort subsidie die mensen, ook kinderen, krijgen als ze een ziekte of aandoening hebben. Ze kunnen met het geld zelf zorg regelen, bijvoorbeeld een familielid of andere thuishulp huren. Het kabinet wil fors bezuinigen op het pgb. De gezamenlijke cliëntenorganisaties voeren actie tegen dit kabinetsbeleid. (ANP)

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Gonny

22 juni 2011

Ik snap die tegenstanders niet. Het is een goed onderbouwd plan van de staatssecretaris. Het is een publiek geheim dat er overal fraude plaatsvindt. Onze buren rijden een auto van de pgb van hun zoon en hun zoon krijgt niet de zorg die ze zeggen dat ze inkopen...Het is een mooie nieuwe auto! En onderwijl hebben wij last van hun zoon, omdat hij niet de zorg krijgt die ze zeggen dat hij nodig heeft. En zo ken ik er nog veel meer! Dus aanpakken dit onrecht en al die linkse rakkers die morgen naar Den Haag gaan zullen met rooie oortjes luisteren naar deze moedige staatssecretaris!

Anoniem

22 juni 2011

@Gonny. Begrijp ik het goed, bent u jaloers op uw buren omdat zij een nieuwe auto hebben?

Anoniem

22 juni 2011

het is helemaal niet waar die mensen zullen wel iets anders mankeren wat jy niet weet gonny denk ook dat jy jaloers bent op die familie die zullen dat wel nodug hebben

Anoniem

22 juni 2011

Mensen krijgen niet zomaar een pgb, de desbetreffende zoon zal een ziekte of aandoening hebben waarvoor hij zorg nodig heeft.
Mijn inziens kan iedereen die geen zorg nodig heeft alleen maar hopen dat hij/zij ook nooit zorgbehoevend wordt, zeker na de maatregelen van de staatsecretaris.

ce jansen

26 juni 2011

Even een reactie op Gonny;
de kosten die door het PGB vergoed worden moeten verantwoord worden met facturen ed. Een nieuwe jaloezie opwekkende auto valt daar niet onder!

Top