ACTUEEL

GGZ Friesland boycot landelijke staking

GGZ Friesland doet niet mee aan de landelijke estafettestaking van de GGZ-instellingen. Vanaf eind juni doen de instellingen om de beurt een opnamestop. De actie is een protest tegen de invoering van een eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg.

Patiënt ontzien

GGZ Friesland vindt zo'n actie onverantwoord. “We staan achter de actie. Maar we willen niet de patiënten raken, die bijvoorbeeld met een depressie kampen”, aldus een woordvoerder. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 juni 2011

teken de petitie om je mening kenbaar te maken:

http://petities.nl/petitie/eigen-bijdrage-ggz-clienten-is-discriminerend-en-oneerlijk

Dokelaar

22 juni 2011

De minister zei het volgende tijdens de presentatie van de maatregelen:

"moet je niet een aantal dingen die bij het leven horen veel meer in je eigen sociale kring zien uit te vogelen en zul je niet een beroep op de gezondheidszorg moeten doen als je echt last hebt van ziekte?"

http://nos.nl/video/247432-forse-kritiek-op-bezuinigingsplannen-geestelijke-gezondheidszorg.html

De bedoelingen van deze maatregelen zijn overduidelijk niet puur financieel. De validiteit van psychiatrische diagnosen wordt ter sprake gesteld.

De psychiatrie heeft geen bewijs voor de hersenziekten die behandeld worden en de theorie waarmee ze werken is volgens velen achterlijk. Bij ADHD bleek recent dat een dieet de problemen bij 75% van de kinderen in zijn geheel kan verhelpen. Die onderzoeken werden jaren lang verdrukt en konden pas met privé-geld worden bekostigd. Het verschil in kosten tussen een effectief voedingsschema en 5x daags hersenpillen voor de rest van iemands leven + bijbehorende check-ups is enorm (dit gaat om miljarden).

Indien de beroepsgroepen zich niet kunnen verantwoorden is het afgelopen v.w.b. hun autoriteit en dat lijkt mij erg goed. Het leidt tot innovatie in de markt en alternatieven voor de psychiatrie krijgen een kans waardoor miljarden bespaard kunnen worden én mensen beter geholpen zijn.

Nico Schoen

22 juni 2011

Ja, ik ben het grotendeels eens met Arjan Dokelaar. Het huidige kabinet "gooit de beuk erin", waardoor natuurlijk ook veel leed ontstaat bij mensen die in de sector werkzaam zijn. Maar..... de sector heeft m.i. ook niet zelf genoeg stil gestaan bij haar eigen taken, te weinig aan vernieuwing gedaan.


Top