ACTUEEL

Landelijke campagne hcv infecties

Een landelijke campagne moet de bewustwording van homoseksuelen over hepatitis C infecties (hcv) vergroten. Het gedragsadvies richt zich in de eerste instantie op homomannen met hiv, omdat hcv vrijwel uitsluitend onder deze groep voorkomt. Het Nederlands instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn Schorer en Hiv Vereniging Nederland (VHN), initiatiefnemers van deze campagne, adviseren testen en veilig seksueel gedrag.

Samenwerking en promotie

De GGD Amsterdam maakte vrijdag een stijging in het aantal soa’s bekend. Schorer vind dit zorgwekkend en pleit voor samenwerking tussen de betrokken instellingen. ‘We zijn er bovendien van overtuigd dat we dit probleem niet kunnen tackelen door uitsluitend meer en vaker te testen. Meer effectiviteit kan pas worden bereikt als regelmatig testen wordt gekoppeld aan de promotie van gezond seksueel gedrag, waaronder condoomgebruik’, aldus Ferdinand Strijthagen (directeur Schorer).

Voorlichting

Hcv kan onbehandeld leiden tot ernstige complicaties, zoals levercirrose en leverkanker. Met de website mantotman.nl probeert Schorer aandacht te vragen voor de overdracht en gezondheidsrisico’s van hcv.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top