ACTUEEL

Rotterdam zet subsidie Riagg stop

De gemeente Rotterdam trekt de subsidie van circa 300.000 euro aan het Riagg in. Het Riagg weigert de meldcode huiselijk geweld te ondertekenen.  Daarom trekt PvdA-wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid) de subsidie in.

Riagg vecht beslissing aan

Het ingetrokken bedrag is 2 procent van het totale budget van de instelling, aldus directeur Jos Lamé. Het geld wordt onder andere gebruikt voor trainingen van medewerkers. Het Riagg vecht de beslissing aan bij de beroepscommissie van de gemeente.

Meldcode huiselijk geweld

Rotterdam werkt sinds december 2007 met de meldcode. De code geldt voor alle beroepsgroepen in het onderwijs, zorg en welzijn. De gemeente wil hiermee het aantal meldingen verhogen en het huiselijk geweld terugdringen. De gemeente geeft aan dat er een jaar lang overleg is gevoerd over de ondertekening.

Bemoeienis politiek

Het Riagg vindt dat de politiek zich te veel bemoeit met de hulpverlening. Lamé betreurt dat mensen die ver weg staan van de praktijk bepalen hoe de hulpverlening dient te verlopen. Intern zijn er volgens Lamé veel mensen die op een andere manier willen werken. Volgens een woordvoerder van de gemeente staan er veel andere instellingen juist wel achter de meldcode.

(c) ANP 2009 alle rechten voorbehouden

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Horton24Latoya

16 januari 2011

That is known that money makes us independent. But how to act when somebody does not have money? The only one way is to try to get the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> or just short term loan.

Top