ACTUEEL

Bewoners zorgcentrum naar ziekenhuis

Bewoners zorgcentrum naar ziekenhuis

De ontruiming van Zorgcentrum De Geinsche Hof in Nieuwegein is voltooid. Een onbekend aantal mensen is met ambulances naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Dat meldde de brandweer. Het is niet gezegd dat zij gewond zijn. Een aantal van hen verkeerde al in slechte toestand.

Rook

Eerder meldde de politie dat ongeveer dertig personen rook hadden ingeademd en ter plekke werden behandeld, maar de brandweer kon dat niet bevestigen. In een nabijgelegen bejaardenhuis, waar ook mensen worden opgevangen, liggen zeker twintig mensen in een bed in de hal.

Bewoners

Buiten het bejaardentehuis wachten tien mensen in rolstoelen tot zij per bus naar elders worden vervoerd, onder andere opvangcentra in de buurt. Een aantal van hen zit in pyjama toegedekt met een dekbed. Familieleden staan erbij. Precieze aantallen over geëvacueerden of gewonden kon de brandweer niet geven. Het zorgcentrum zelf is afgezet.

Evacuatie

De brandweer heeft in totaal 138 mensen geëvacueerd uit Zorgcentrum De Geinsche Hof in Nieuwegein. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer. De brand is nog niet meester, omdat de dakbedekking nog in brand staat.

Het weghalen van de patiënten was zeer hectisch, vertelt de zegsman. Het ging volgens hem om veel bedlegerige mensen die met behulp van een rolstoel uit het brandende pand moesten worden gehaald. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top