ACTUEEL

'Wantoestanden in religieuze afkickkliniek'

Cliënten die in behandeling zijn bij de religieuze afkickkliniek Horeb in het Gelderse Beekbergen klagen over wantoestanden. Dat blijkt uit een vertrouwelijke enquête onder cliënten die in handen is van de Volkskrant . De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat naar aanleiding daarvan onderzoek doen bij de instelling.

Misstanden

De Pers schrijft dat bewoners afkicken zonder medische begeleiding, pillen uitgereikt krijgen door medebewoners en dat ze hun uitkering aan de kliniek moeten doneren. In de intake zou bepaald worden dat de uitkering van de cliënten op rekening van de stichting wordt gestort. Vervolgens wordt maandelijks 630 euro woon- en leefgeld ingehouden dat volgens de kliniek opgaat aan huisvesting. De huisjes waarin de verslaafden wonen zijn slecht onderhouden en cliënten begrijpen niet waaraan het geld op gaat, aangezien er hiernaast ook weinig personeel is.

De kliniek

In Horeb, die gelieerd is aan de religieuze ggz-instelling De Hoop in Dordrecht, verblijven zestig mannen met verslavingsproblemen. Medisch personeel ontbreekt en de plaatselijke huisarts bezoekt eens in de paar weken de kliniek. De Hoop zegt in een reactie in de krant dat de zorg bij Horeb 'voldoet aan alle eisen van de Kwaliteitswet'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Verweij

27 juni 2011

Er worden door Skipr berichten overgenomen zonder de waarheid te checken. Zo wordt een goed bekend staande ggz instelling zomaar even door het slijk gehaald. geef dan in ieder geval het weerwoord van deze organisatie weer:
http://www.dehoop.org/33224/volkskrant-schrijft-grove-onwaarheid.html

Top