ACTUEEL

‘Ziekenhuis Delfzijl blijft nog decennia'

Het Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl kan nog decennia vooruit. Deze toezegging heeft voorzitter Jan Cooijmans van de Raad van Bestuur van de Ommelander Ziekenhuis Groep gedaan nadat de burgemeester van Delfzijl, Emme Groot, hem had gevraagd hoe het ervoor stond. Aanleiding voor deze vraag is de fusie tussen de drie ziekenhuizen in Oost-Groningen die ingrijpende veranderingen als gevolg hebben. Dat schrijft De Eemsbode.

Gevolgen fusie

Als gevolg van de fusie is de intensive care van Delfzijl naar Winschoten verhuisd en de afdeling spoedeisende eerste hulp in Delfzijl is alleen nog tijdens kantooruren open. De kraam- en kinderafdeling waren eerder al verdwenen uit het Delfzicht ziekenhuis. En voor operaties met een levensbedreigend karakter kunnen cliënten alleen terecht in het St. Lukas in Winschoten.

Samenwerking

Groot ziet alleen oplossingen in bundeling van krachten, zo schrijft De Eemsbode. De ziekenhuizen proberen de verschillende specialisaties te bundelen en over de drie ziekenhuizen te verdelen, waar ook de onderzoeken en de nazorg blijven plaatsvinden. Op deze manier wordt bereikt dat de verschillende chirurgen bepaalde operaties regelmatig uitvoeren en zodoende aan hun ‘snijtaks' komen. De ziektekostenverzekeraars stellen eisen aan de vaardigheden van specialisten en meten dit onder meer af aan het aantal operaties dat zij uitvoeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top