ACTUEEL

Proefschrift: voorkruipzorg ‘s avonds geen probleem

Nederlanders vinden het acceptabel wanneer anderen een snellere medische behandeling krijgen indien zij daarvoor betalen. Deze ‘voorkruipzorg’ moet dan wel plaatsvinden buiten de reguliere bedrijfsuren van het ziekenhuis. Gebeurt dat niet, dan ontbreekt het begrip voor het ‘voorkruipen’.

Proefschrift

Dat concludeert Tim Benning in zijn proefschrift ‘Flexibiliteit in de gezondheidszorg vanuit het oogpunt van de consument: Betaalde snellere toegang en maatwerk in de zorg’. Hij promoveert op donderdag 30 juni 2011 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

28 juni 2011

Tuurlijk is voorkruipzorg geen probleem als het extra capaciteit creëert. Maar wie denkt dat opening in de avonduren geen gevolgen heeft voor de capaciteit(sontwikkeling) tijdens kantooruren is wel erg naïef.

Ten eerste is er geen extra blik aan personeel dat we kunnen opentrekken. Mensen die 's avonds werken, werken minder overdag. Ten tweede, is het zo dat de groep die nu te lang moet wachten druk op het systeem uitoefent om wachtlijsten te beperken. Als voorkeurszorg straks is ingeburgerd, dan zul je zien dat langere wachtlijsten weer meer geaccepteerd worden.

Dit klinkt meer als een initiatief om de ongelijkheid tussen rijk en arm te creëren, zoals de bedrijvenpoli's van destijds. Prima voor de VVD-aanhangers. Een gruwel voor beschaafde Nederlanders.

Top