ACTUEEL

Zeeuwse patiënt wil stem in ziekenhuisaanbod

De Zeeuwse ziekenhuizen moeten hun zorgaanbod beter afstemmen op de wensen van de patiënten. Dat is één van de belangrijkste conclusies van een zorgconferentie van patiëntenvereniging Klaverblad Zeeland, waar Omroep Zeeland over bericht.

Reizen

De aanwezigen, onder wie vertegenwoordigers van de Stichting Behoud Volwaardig Ziekenhuis Walcheren, cliëntenraden en oud-politici, vinden dat nu dokters te vaak alleen beslissen over de vraag welke zorg de ziekenhuizen op welke plek aanbieden. Volgens de insprekers willen patiënten een aantal vormen van ziekenhuiszorg, zoals spoedeisende hulp, graag dichtbij huis hebben, maar voor ingewikkelde operaties zouden de meeste mensen bereid zijn om verder te reizen. Klaverblad wil de uitkomsten van de conferentie gebruiken om druk te zetten op de zorgaanbieders en zorgverzekeraars om in actie te komen.

Nieuw ziekenhuis

Tijdens de conferentie werd onder meer voorgesteld om het nieuwe ziekenhuis in Middelburg in fases op te bouwen. Op die manier zouden na verloop van tijd steeds meer vormen van zorg niet alleen in Goes maar ook op Walcheren aangeboden kunnen worden. Aanleiding voor de conferentie is een oproep van minister Schippers van Volksgezondheid aan Zeeland om met een eigen plan voor de toekomst van de zorg te komen. Met de bijeenkomst wil Klaverblad ook recht doen aan de vijftien duizend handtekeningen die zijn opgehaald op Walcheren om daar een volwaardig ziekenhuis te houden.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 juni 2011

Stel dat de Zeeuwen echt bereid zouden zijn om meer te betalen voor meer lokaal zorgaanbod dan maakt het huidige aanbod van zorgverzekeringen het onmogenlijk om die voorkeur aan te geven. Immers extra aanbod in een regio wordt betaald door mensen in heel Nederland.

Jan Taco te Gussinklo

30 juni 2011

Ik denk dat in zijn algemeenheid niet dokters alleen het zorgaanbod bepalen. Het zijn naar mijn indruk juist heel andere partijen die daar de hand in hebben.

Zie casus Maastricht en de reactie van o.a.Adjiedj Bakas:

Zeg eens A http://bit.ly/jGvZWq Ik herken mij zeer in wat jij beschrijft over de realiteit en dat patiënten aan hun lot worden overgelaten..

Ik begrijp overigens dat de RVZ bezig is met onderzoek naar randvoorwaarden voor (de)concentraties.

Top