ACTUEEL

‘Mogelijk 1600 gevallen uitkeringsfraude psychiaters’

‘Mogelijk 1600 gevallen uitkeringsfraude psychiaters’

De twee in januari opgepakte psychiaters en hun twee handlangers hebben voor mogelijk 1600 ‘patiënten’ onterecht een uitkering of persoonsgebonden budget (pgb) aangevraagd en gekregen. Dat blijkt volgens het actualiteitenprogramma Nieuwsuur uit het strafdossier.

Tientallen miljoenen

Het Openbaar Ministerie meldde eerder dat de fraude in de tientallen miljoenen euro’s kan lopen. De psychiaters zouden tegen betaling van soms wel 5000 euro een valse medische verklaring hebben opgesteld, waarin de zogenaamde patiënten schizofreen werden verklaard, aldus Nieuwsuur.

Valse pgb-aanvragen

Na het verkrijgen van de uitkering wegens ziekte of arbeidsongeschiktheid werd volgens dezelfde methode een pgb aangevraagd, dat volgens het programma soms opliep tot jaarlijkse bedragen van bijna 50.000 euro. Het geld werd veelal contant opgenomen en verdeeld onder de psychiater, de handlanger en de neppatiënt.

Advocaat Peter Plasman, die de verdachte psychiater Sinan G. vertegenwoordigt, zei in het programma dat zijn cliënt betrokkenheid bij frauduleus handelen ontkent. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top