ACTUEEL

Ministerie van VWS gaat samen hokken

De ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken worden samen gebracht onder één dak. Dat heeft minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer laten weten.

De verhuisoperatie maakt deel van het kabinetsplan om de kantoorruimte van de verschillende ministeries met 40 procent te minderen. Het Rijk bespaart in het kader van plan “Compacte Rijksdienst” ongeveer 62 miljoen euro per jaar. Het vorige kabinet had al besloten dat verschillende ministeries moeten gaan samenwonen. Het samenwonen en het schrappen van kantoorruimte samen leveren in totaal een structurele besparing op van 90 miljoen euro per jaar.

Huisvestingsnorm

In het kader van afslankingsoperatie heeft het kabinet besloten om de huisvestingsnorm te verlagen van 1,1 werkplek per formatie-eenheid (fte) naar 0,9 werkplek per fte. Het is de bedoeling dat de huisvestingsnorm verder wordt terug geschroefd tot  0,7 werkplek per fte. Naast de combine van Volksgezondheid en Sociale Zaken, die wordt ondergebracht in het huidige pand van VWS aan het Parnassusplein, gaan Buitenlandse Zaken met Infrastructuur samen wonen en Binnenlandse Zaken met Veiligheid en Justitie. (ANP/Skipr)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 juli 2011

De actie gaat vele tientallen miljoenen kosten aan verhuizingen, verbouwingen, productieverlies.

@ Anoniem

22 juli 2011

Productieverlies??

Anoniem

25 juli 2011

even taalkundig: gebruik geen contaminatie: het is of samenwonen of hokken: niet samenhokken (net zoiets als optelefoneren)

Top