ACTUEEL

Refaja en Menzis begraven strijdbijl

Na jaren van onderhandelen hebben het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en zorgverzekeraar Menzis het verschil van mening over de financiering van het ziekenhuis bijgelegd. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Volgens directeur Guus Bruins kan dankzij het akkoord nu alle energie gestoken worden in de bouw van nieuwe operatiekamers. De beide partijen hadden drie jaar lang een geschil over de financiering van het ziekenhuis. "Het rijk had een nieuwe vorm van financieren ingevoerd en op basis daarvan vonden wij dat we een bepaald bedrag van de zorgverzekeraar moesten krijgen", zegt Refaja-directeur Guus Bruins in het Dagblad van het Noorden. "Menzis had een ander bedrag in gedachten en we kwamen er maar niet uit."

Extra geld

Het compromis heeft als resultaat dat Refaja over 2011 enkele tonnen extra te besteden heeft. "In de drie jaren daarvoor hebben we steeds wat geld gereserveerd omdat we niet wisten hoe het overleg met Menzis af zou lopen”, zegt Bruins. “Nu we een compromis hebben, komt dat geld vrij.”

Investering

Bovendien maakt het akkoord het voor het ziekenhuis makkelijker om met de bank te praten over de financiering van een nieuw OK-complex. De huidige vijf ok's zijn verouderd. Het Refaja wil het nieuwe OK-complex, waarmee een investering van enkele miljoenen gemoeid is, in 2013 openen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top