ACTUEEL

PBC werkt wachtlijsten weg met extra psychiaters

Extra psychiaters worden ingezet om wachtlijsten voor onderzoek bij het Pieter Baan Centrum (PBC) weg te werken. Momenteel staan 60 personen voor onderzoek op de wachtlijst, terwijl dat gemiddeld 40 is. Hierdoor lopen op dit moment 20 rechtszaken vertraging op.

Kamervragen

Dat schrijft staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Lilian Helder van de PVV over de wachtlijsten. De antwoorden zijn dinsdag vrijgegeven na een bericht in dagblad Trouw.

Onderzoeken

Psychiaters die al in dienst zijn van het PBC, worden zoveel mogelijk ingezet voor het gedragskundig onderzoek van verdachten. Zo worden andere taken van deze psychiaters, zoals procesbegeleiding, deels bij andere deskundigen gelegd. Ook zijn meer freelance psychiaters aangetrokken en wordt bekeken of de onderzoeken op andere locaties kunnen, bijvoorbeeld in een Forensisch Psychiatrische Kliniek.

Verder wordt bekeken of de onderzoektrajecten anders en beter kunnen. Hierdoor zou de vraag naar de onderzoeken kunnen afnemen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top