ACTUEEL

RIVM onderzoekt dood jongetje na vaccinatie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt een onderzoek in naar de dood van een 9-jarig jongetje uit Barendrecht dat begin vorige maand stierf, drie dagen nadat hij een vaccinatie had gehad.

Doodsoorzaak

Directeur Roel Coutinho van het Centrum voor Infectiezieken van het RIVM, dat voor vaccinaties verantwoordelijk is, kondigde het onderzoek donderdag aan in RTL Nieuws. De vraag is of de vaccinatie iets met de doodsoorzaak te maken heeft.

Bacillen en infacties

De jongen, Freek Hagoort, bezweek drie dagen nadat hij een zogenoemde BMR-DTP vaccinatie had gehad tegen ziektes als rode hond, difterie en pokken. Volgens de arts Jannes Koetsier stierf het kind aan een “abnormaal snel verlopende infectie van bloed, longen en diverse organen.”Er werden bij sectie streptococcen en staphylococcen en virussen aangetroffen in diverse organen en longen. Volgens de arts liet het RIVM na de sectie aanvankelijk weten dat een verband onwaarschijnlijk is.

Objectiviteit

In schriftelijke vragen aan minister Klink van Volksgezondheid vraagt Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra (VVD) of het waar is dat het RIVM aanvankelijk heeft aangegeven om geen nader onderzoek te doen. Verder vraagt hij of het RIVM wel een objectief advies kan uitbrengen, aangezien het ook voor vaccinaties verantwoordelijk is.

(c) ANP 2009 alle rechten voorbehouden

1 Reacties

om een reactie achter te laten

CharityReeves

7 september 2011

Set your life time more easy take the <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a> and all you need.

Top