ACTUEEL

Patiënt besmet medewerkers UMCG met schurft

Bij een patiënt en zes medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is de afgelopen week schurft (scabiës) geconstateerd. Dat heeft het UMCG dinsdag bekend gemaakt.

Besmetting

De patiënt verblijft al langere tijd in het ziekenhuis en is op drie verschillende afdelingen opgenomen geweest. Volgens het ziekenhuis is de kans klein dat de patiënt ook scabiës heeft overgedragen op andere patiënten. Er zijn geen andere patiënten besmet volgens het ziekenhuis.

Preventie

Om verdere verspreiding te voorkomen heeft het UMCG vorige week medewerkers die contact met de betreffende patiënt hebben gehad, onderzocht en zo nodig preventief behandeld. Ook heeft het ziekenhuis patiënten die met besmette medewerkers contact hebben gehad of op dezelfde afdeling opgenomen zijn geweest, zijn in kaart gebracht en geïnformeerd.

Scabiës

Scabiës is een ongevaarlijke, maar besmettelijke huidziekte die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. De mijt veroorzaakt jeuk. Scabiës heeft geen negatieve gevolgen voor de gezondheid en is goed behandelbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top