Finance

Bos wil salaris specialisten inperken

Minister Bos van Financiën wil de salarissen van medisch specialisten inperken. Volgens Bos verdienen ze "honderden miljoenen meer dan ooit de bedoeling was". Dit maakte de  minister donderdag bekend na afloop van de ministerraad, meldt de NOS.

Voorjaarsnota

Deze en volgende week praat het kabinet over de Voorjaarsnota. Hierbij wordt ook gekeken naar de begroting van volgend jaar en eventuele bezuinigingen. Bos deed hier geen definitieve uitspraken over, maar maakte wel duidelijk dat de salarissen van medisch specialisten ter discussie staat.

Loon naar prestatie

De Orde van Medisch Specialisten is een eigen onderzoek begonnen naar de specialistenomzetten. Janko de Jonge, bestuurslid van De Orde, wil loon naar prestatie voor de medisch specialisten. En waar dat niet klopt, moet reparatie plaatsvinden, zegt hij bij de NOS. De Orde is het op dit punt eens met Bos.

Nieuw urentarief niet succesvol

In 2008 werd het nieuwe urentarief voor medisch specialisten ingevoerd. Doel hiervan was het intomen van de hoogte van de salarissen. Uit de voorlopige cijfers blijkt dit niet succesvol. Enkele neurologen verdienen 600.000 euro per jaar door het te ruim stellen van normtijden voor sommige behandelingen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

22 juni 2009

Als je alle kosten die een specialist kwijt is aan arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, pensoenfondsen en noem maar op. Is het uurloon nog 100 euro. Mag het als je na 11 jaar studeren, verschillende keren te zijn uitgeloot en dan nog eens in dienst te moeten en als je dan klaar bent met een studieschuld achterblijft en inmiddels een leeftijd van 37 jaar te hebben bereikt en dan pas te beginnen aan je cariere dit verdienen? Als we onze auto naar de garage brengen, zijn we dat ook kwijt. waar praten we over.Een echtgenote die verplicht was in die periode dat haar man studeerde en kinderen kreeg te blijven doorwerken om jaren met een minale salaris, haar man te steunen. en nu hij dan zijn ideale beroep heeft gehaald er mensen zijn die jaloers zijn en je willen straffen omdat ze zien dat je het nu goed hebt. Waar waren jullie in die jaren dat ik krom lag, kinderen kreeg, daarnaast aalerlei bijscholingen moest doen, wat ook weer het nodige kostte. Bos je hebt geen besef hoe zwaar we het hebben gehad.

Anonym

4 november 2009

Daar sluit ik me volledig bij aan! Ik vind dat je goed mag verdienen als je daar hard voor gestudeerd hebt. En je moet ook niet vergeten dat ze nu nog steeds keihard moeten werken, het is niet zomaar een 9 tot 5 baantje!

Top