ACTUEEL

Ziekenhuis wil af van rondzwervende jongeren

Ziekenhuis wil af van rondzwervende jongeren

Jongeren met psychiatrische problemen zwerven 's avonds en 's nachts rond over afdelingen van het Dokter Jansen ziekenhuis in Emmeloord. De MC Groep, de eigenaar van het ziekenhuis, wil dat hier een einde aan komt. Ze gaat daarom om de tafel met de PI-Groep, de zorginstelling die verantwoordelijk voor zou zijn voor de situatie.

Psychiatrische problemen

Dat zei een woordvoerster van de MC Groep donderdag. De PI-groep huurt de bovenste etage van het ziekenhuis om er jongeren met psychiatrische problemen te behandelen. Volgens de zegsvrouw kunnen de jongeren ook buiten de reguliere openingstijden binnenlopen, maar alleen nadat ze hebben aangebeld en worden opgehaald door een begeleider van de PI-Groep. Die begeleiders zijn er verantwoordelijk voor dat de jongeren zich niet op andere afdelingen begeven, maar dat gebeurt toch.

Zwerven

De zegsvrouw van de MC Groep spreekt van “een vervelende situatie.” Het ziekenhuis benadrukt overigens dat jongeren wel door de gangen kunnen zwerven, maar niet bij medische informatie en medicijnen kunnen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top