ACTUEEL

Maasstad: 'Uitbraak bacterie onder controle'

Maasstad: 'Uitbraak bacterie onder controle'

De uitbraak van de Klebsiellabacterie in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is nog steeds onder controle. Het aantal besmettingen met de multiresistente bacterie is met 79 onveranderd gebleven ten opzichte van vorige week en ook het aantal overleden dragers van de bacterie is hetzelfde gebleven: het gaat om 27 mensen. Dat maakte het Maasstad Ziekenhuis dinsdag bekend.

Onderzoeken

Het ziekenhuis verwacht nog wel een stijging van deze getallen, omdat er nog onderzoeken lopen. Momenteel loopt ook een onafhankelijk onderzoek naar het verband tussen de besmetting met de bacterie en het overlijden van de patiënten.

Besmetting

Zo'n 2102 patiënten worden nog steeds verdacht van besmetting. Bij hen worden kweektesten afgenomen om te kijken of ze drager zijn van de bacterie. Bij positieve testen moeten hun kamergenoten ook gecontroleerd worden op besmetting. Het aantal verdachte patiënten kan dan toenemen tot 3000. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 augustus 2011

Het Maasstad Ziekenhuis heeft de afgelopen weken elke vorm van geloofwaardigheid verloren. Dus wat moeten we met dit soort berichten?

Top