ACTUEEL

NZa onderzoekt Agis-reclame bij fysiotherapeuten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt of Agis aan fysiotherapeuten die reclame maken voor de zorgverzekeraar hogere vergoedingen mag geven. Dit heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) woensdag geantwoord op vragen van de SP. Behandelaars die een reclamezuiltje met folders over Agis Zorgverzekeringen in hun praktijk plaatsen, kunnen 2,50 euro extra per behandeling verwachten.

Koppeling aan reclame

Bij de lancering van het initiatief in februari bevestigde de NZa nog ruimte te geven voor de aanpak van Agis. Nu onderzoekt de zorgautoriteit of het informatiemateriaal toegestaan is, schrijft Klink. Ook bekijkt de NZa of Agis een hogere vergoeding wel mag koppelen aan plaatsing van een informatiezuil. De fysiotherapeuten keerden zich tegen het initiatief van de zorgverzekeraar. Klink wacht het onderzoek van de NZa af.

'Intensieve' contracten

Agis sluit met fysiotherapeuten basiscontracten en intensieve contracten af. De intensieve contracten omvatten een aantal extra kwaliteitseisen waaraan de fysiotherapeuten moeten voldoen. De plaatsing van een Agis-infopunt is een bindende voorwaarde om het intensieve contract te krijgen. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) vindt het verwerpelijk dat Agis kwaliteitsbeleid aan reclame koppelt.

(c) ANP 2009 alle rechten voorbehouden

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top