ACTUEEL

Maasstad gelast feestelijke opening af

De feestelijke opening van de Zorgboulevard, waar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam onder valt, gaat niet door. Het ziekenhuis laat op de website weten dat alle aandacht momenteel naar de aanpak van de multiresistente bacterie gaat. Het openingsfeest zou op 10 september zijn.

Bacterie

Maasstad heeft te maken met een gevaarlijke variant van de Klebsiellabacterie. In totaal 79 mensen zijn besmet geraakt met de bacterie, van wie er 27 zijn overleden. Het is niet bekend of ze met of door de bacterie zijn overleden, dat wordt nog onderzocht.

Besmettingen

Het ziekenhuis liet eerder deze week weten te verwachten dat er nog meer besmettingen bij komen, omdat er nog onderzoeken lopen. Ruim 2000 patiënten worden nog steeds verdacht van besmetting. Bij hen worden kweektesten afgenomen om te kijken of ze drager zijn van de bacterie.

Feestelijke opening

Er zou op 10 september niet alleen worden stilgestaan bij de opening van het nieuwe gebouw, maar ook van het geboortehotel, een zorghotel, een huisartsenpost en het Delta Psychiatrisch Centrum. Het is niet bekend of het feest later doorgaat. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 augustus 2011

Jammer. Een feestelijke opening met een stralend bestuur was DE manier geweest om duidelijk te maken dat het bestuur zich niet verantwoordelijke voelt voor de vele doden.

Top