ACTUEEL

Kraamzorg maakt kwaliteitsinformatie openbaar

Kraamzorgorganisaties gaan kwaliteitsinformatie beschikbaar maken voor cliënten. De stuurgroep Zichtbare Zorg Kraamzorg heeft begin april samenwerkingsafspraken gemaakt over kwaliteitsmetingen door kraamzorgaanbieders. 

Deelnemers

De deelnemende partijen, beroepsverenigingen van kraamverzorgenden (Sting en NBvK), verloskundigen (KNOV), zorgondernemers (ActiZ en BTN), zorgverzekeraars (ZN), de IGZ (inspectie) en het ministerie van VWS hebben de afspraken op 2 april ondertekend. Om de kwaliteit van de zorg te meten, hebben de partijen kwaliteitsindicatoren vastgesteld. Pilots voor de invoering zijn inmiddels gestart.

Kiezen, inkopen en toetsen

Kraamzorgaanbieders kunnen in 2009 vrijwillig meedoen met het aanleveren van kwaliteitsinformatie. “Hiermee laten de kraamzorgorganisaties zien hoe zij werken. Met deze informatie kan de cliënt beter kiezen uit het zorgaanbod; de zorgverzekeraars kunnen inkopen op kwaliteit en de inspectie kan toetsen op kwaliteit,” licht beleidsmedewerker Susanne Bruijns van ActiZ toe.  De resultaten van deze metingen worden vanaf 2010 gepubliceerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top