ACTUEEL

UMCG-Thuis breidt zorgfocus uit

De thuiszorgorganisatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG-Thuis) richt zich per 1 mei op alle Groningers die thuiszorg nodig hebben. Tot nu toe verleent UMCG-Thuis vooral zorg aan mensen die ontslagen worden uit het ziekenhuis en nog verzorging nodig hebben. Dit is meestal specialistische zorg.

Groei marktaandeel

Het UMCG gaat samenwerken met Stichting PartiCura. Deze is meer gericht op algemene verzorging, zoals hulp bij het wassen en aankleden. De nieuwe thuiszorgorganisatie, die per 1 mei gaat draaien onder de nieuwe naam umcGRONINGEN THUIS, is met spoed op zoek naar personeel. In totaal zijn 300 tot 400 nieuwe medewerkers nodig. In drie jaar tijd hoopt de thuiszorgorganisatie 20 tot 30 procent van de markt te veroveren.

Concurrentie

Directeur Johan de Jong  van UMCG zegt in een uitzending op RTV Noord ruimte te zien voor een dergelijke organisatie. Volgens hem vestigen veel nieuwe aanbieders zich in de regio. UMCG-Thuis gaat de concurrentie graag aan door het leveren van goede kwaliteit en service en door te doen wat je belooft aan cliënten en medewerkers. Volgens De Jong heeft de organisatie een sterke marktpositie vanwege het verband met het UMCG.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top