ACTUEEL

Marketingdirecteur Staal verlaat Osira Amstelring

Lex Staal, directeur Marketing, Kwaliteit en Innovatie bij woon- zorginstelling Osira Amstelring verlaat per 1 september de organisatie. Staal was vier jaar in zijn huidige functie werkzaam bij Osira.

Bakens verzetten

Staal schrijft in zijn bekendmaking dat Osira Amstelring de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt naar een meer cliëntgerichte organisatie en daarom het moment is gekomen om 'de bakens te verzetten' en zich te oriënteren op een vervolgstap. Er komt bij Osira geen opvolger voor Staal, zijn taken worden verdeeld onder het management en verschillende bestuursleden. 

Werkzaamheden

Van 2003 tot 2007 was Staal werkzaam als manager Marketing, Communicatie en Informatie bij ActiZ en daarvoor werkte hij vijf jaar bij de Stichting KBOH - in 2007 opgegaan in Vilans - als plaatsvervangend directeur en manager Strategie en Beleid. Staal begon zijn loopbaan buiten de zorg, als communicatiemedewerker bij de Nederlandse Spoorwegen.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 augustus 2011

Lachwekkend en uiterst triest tegelijkertijd, quote: "Osira Amstelring de afgelopen jaren grote stappen heeft gemaakt naar een meer cliëntgerichte organisatie".
Of die man leeft in de totale ontkenning van zijn jarenlang falen (onder de idem falende voorzitter RvB Willeke Stadtman) of hij liegt dat hij barst.
Het zal naar alle waarschijnlijkheid een combinatie van beide zijn.
Triest, heel erg triest.
Maar gelukkig dat hij weg is, dan wordt het waterhoofd van Osira wat kleiner en blijft er wat meer geld voor echte zorg over.

Anoniem

16 augustus 2011

PS: Voor degene die dat niet weten:
Osira (de VVT in het algemeen, vooral bij de grote kapot gefuseerde instellingen zoals Osira) is TOTAAL niet cliënt-, vraag- of zorggericht.

Niet de cliënt staat centraal, maar op de eerste plaats staat het (overvloedige) management centraal en op de tweede plaats staat de medewerker, de werkvloer centraal.

De cliënt, de bewoner komt amper in beeld (alleen in de leugenachtige full-color brochures, gelogen missies en kernwaarden e.d.), laat staan (echt) aan het woord en al helemaal niet dat er naar hem/haar of zijn/haar naasten geluisterd wordt.

Ook de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) werd door Willeke Stadtman en Lex Staal totaal aan hun (dure) laarzen gelapt en de cliëntenraden, inclusief de centrale cliëntenraad functioneerden amper en werden in alles wat van belang was gepasseerd.

Ik heb nog geen enkel signaal ontvangen, zelfs eerder het tegendeel, dat er in deze opzichten inmiddels iets is veranderd onder de nieuwe voorzitter RvB, Rob van Dam en onder de verscherpt toezicht stelling door de IGz.

Ook al triest, heel erg triest.

Gonny

17 augustus 2011

Staal weet het leuk te brengen! Hij laat weg dat hij niet populair was en niet geliefd en dat zijn tv optreden vorig jaar kwaad bloed zette bij familie en personeel.

Gonny

17 augustus 2011

Identieke reactie verwijderd door redactie.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 26-08-2011 16:34.

Anoniem

18 augustus 2011

Wat een verheugend nieuws dat hij opstapt!!
Ik hoop dat zijn geweten hem niet met rust zal laten, hoe hij met onze ouderen en families is omgegaan!
We zullen je missen Lex(alskiespijn)

Top