ACTUEEL

Diaconessenhuis dient klacht in tegen Zembla

Het Diaconessenhuis in Meppel heeft een klacht ingediend tegen Zembla bij de Raad voor de Journalistiek. Zembla zond op 5 april de reportage Operatie Stilzwijgen uit over medische missers in ziekenhuizen en het optreden van de Inspectie. Titus Vissers, voorzitter van de raad van bestuur, stelt dat Zembla oude koeien uit de sloot haalt en hierbij de drie basisregels van de journalistiek overtreedt.

Onnodig beschadigen

Zembla zou incidenten van drie jaar geleden hebben opgerakeld. De basisregels van de journalistiek zijn hierbij niet in acht genomen, aldus Vissers op RTV Drenthe. Zembla heeft geen hoor en wederhoor toegepast, heeft niet het huidig nieuws gebruikt en heeft de regel ‘niet onnodig beschadigen als het niet waar is’ overtreden, aldus Vissers. “Ze hebben het spel niet goed gespeeld.”

Reputatie zuiveren

Visser wil de reputatie van het Diaconessenhuis zuiveren. De problemen van 2007 rondom chirurgie en anesthesie zijn opgelost. “We stijgen nu in alle lijstjes, we zijn af van het verscherpt toezicht”, aldus Vissers. Het ziekenhuis heeft alles goed op orde en is financieel gezond. Het beeld dat Zembla schetste is daarom achterhaald, aldus Vissers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top