ACTUEEL

‘Slechte ouderenzorg door gebrek aan artsen’

Door een groot gebrek aan specialisten ouderengeneeskunde worden lang niet alle ouderen goed behandeld. Ziektes en aandoeningen worden soms veel te laat ontdekt. Dat schrijft het AD vandaag.

De krant sprak met Frank Hoek van de beroepsvereniging van specialisten ouderengeneeskunde Verenso. Volgens hem zijn jongeren niet enthousiast voor de ouderengeneeskunde omdat ze ‘heroïsche dingen’ willen doen, zoals het redden van jonge mensen. “Ouderen helpen past niet in dat plaatje.” Ook de beloning van de specialisten ouderengeneeskunde speelt voor jongeren mogelijk een rol. Huisartsen verdienen jaarlijks gemiddeld een ton, specialisten ouderengeneeskunde verdienen de helft daarvan.

Tekort

Er is nu een tekort aan 180 specialisten ouderengeneeskunde. Dat tekort zal voorlopig niet weggewerkt zijn, meldt het AD. Dit jaar stroomden 220 basisartsen in in de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Om het tekort weg te werken zijn 327 aios nodig.

Verenso

Verenso trok donderdag aan de bel. Verpleeghuizen en verpleeghuisartsen moeten beter lobbyen, zo vindt de organisatie. Het duurt nu heel lang voordat verbeteringen worden doorgevoerd op het gebied van organisatie van de ouderenzorg.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 augustus 2011

Verenso zelf moet beter lobbyen.

Post

19 augustus 2011

Dit is wel een heel slechte kop als je de inhoud leest. De zorg is niet slecht, wel voor verbetering vatbaar. Zo'n kop is heel erg suggestief en geen objectieve jounalistiek.

Anoniem

19 augustus 2011

Ik denk dat de kop wel aansluit bij de ervaring van de specialisten ouderenzorg.

Top