ACTUEEL

JBZ zet muntjessysteem in voor rolstoelen

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zet vanaf maandag 29 augustus 40 extra rolstoelen in met een muntjessysteem. Het ziekenhuis verwacht dat de rolstoelen zo sneller beschikbaar zijn voor de patiënten die een rolstoel nodig hebben.

Gebruiksgemak

De leenrolstoelen worden na gebruik vaak niet op de plek worden teruggezet. De bezoeker krijgt zijn geld tegen inlevering van de muntrolstoelen weer terug. Het ziekenhuis verwacht dat op deze manier de rolstoelen wel op de daarvoor bestemde plek worden geplaatst. Ook een aantal  oude rolstoelen wordt voorzien van het muntjessysteem.  

De nieuwe rolstoelen staan in de parkeergarage voor patiënten en bezoekers, op de buitenparkeerplaats onder een overkapping en in de toegangshal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 augustus 2011

Tot je midden in de nacht met je vrouw die werkelijk op het punt staat een kind te baren aankomt in het ziekenhuis en geen muntje bij je hebt en, zoals in het OLVG een gang van 300 meter door moet zonder dat iemand je, ondanks zichtbare en hoorbare moeite van mijn vrouw, aanspreekt of je misschien hulp nodig hebt. Zelf wilde ik geen hulp gaan vragen omdat dat de beweging had vertraagd en waarschijnlijk tot resultaat had gehad dat onze dochter in de lift was geboren. Zo... dat is in twee zinnen wat ik van die muntenstoelen vind. Misschien een goed idee als de verloskundigen praktijk in de buurt van het JBZ de klanten wel adviseert altijd een paar twee-euro-muntjes in de auto te hebben.

Top