ACTUEEL

Bouw radiotherapeutisch centrum Boxmeer is gestart

De werkzaamheden voor de bouw van een radiotherapeutisch centrum naast het Maasziekenhuis Pantein zijn gestart. Er komen twee speciale behandelruimtes waar mensen met kanker straks terecht kunnen voor bestraling. Het centrum is een samenwerking tussen het Maasziekenhuis Pantein en het UMC St Radboud in Nijmegen.

Nieuw centrum

Het radiotherapeutisch centrum is een uitbreiding op het Boxmeerse oncologisch centrum en komt in een apart gebouw naast het Maasziekenhuis Pantein. De bestralingsafdeling is onderdeel van de afdeling Radiotherapie van het UMC St Radboud. Het nieuwe centrum wordt volgens planning in het najaar van 2012 opgeleverd.

UMC St Radboud

Tegelijk met de opening van het nieuwe Maasziekenhuis Pantein in april 2011, heeft het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) een satelliet geopend in het Maasziekenhuis Pantein. Specialisten van het Maasziekenhuis Pantein werken hier nauw samen met oncologische specialisten uit het UMC St Radboud aan de behandeling van mensen met kanker.

Behandeling

Mensen uit de regio die nu nog naar het UMC St Radboud moeten voor bestraling kunnen straks ook bij het Maasziekenhuis Pantein terecht. Patiënten komen in de RUCO-satelliet voor (vervolg-)afspraken met hun specialist, niet-complexe poliklinische ingrepen en voor vormen van dagbehandeling, waaronder chemo- en radiotherapie. Dat scheelt patiënten en hun begeleiders veel (reis)tijd. Alleen voor complexere problematiek of high care wordt de patiënt naar het UMC St Radboud doorverwezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top